Helgfria vardagar 8.00-17.00 010-331 96 00
Home
Arbetshjälpmedel

Hör bättre på jobbet – prova arbetshjälpmedel kostnadsfritt

Skulle du vilja höra bättre och kunna delta mer aktivt i möten, konferenser och utbildningar och kanske viktigast av allt – samtal vid kaffemaskinen? Det är väldigt vanligt att all energi går åt på jobbet för att hörapparaterna inte räcker till. Covid-19 har även skapat nya förutsättningar med fler videomöten med deltagare både på plats och på distans. Oavsett om du sitter i ett kontorslandskap, deltar/driver föreläsningar, jobbar som lärare, butiksbiträde, säljare eller inom vården så finns det bra lösningar för att optimera din hörsel.

Hör bättre på arbetsplatsen – prova arbetshjälpmedel kostnadsfritt

Vill du prova arbetshjälpmedel kostnadsfritt? Fyll i dina kontaktuppgifter så ringer vi dig så snart vi kan för att boka tid för ett informationsbesök.

Jag accepterar AudioNovas Dataskyddspolicy och ger mitt samtycke till att AudioNova (Sonova Audiological Care Sweden AB) får kontakta mig i marknadsföringssyfte om hörselrelaterade produkter, om nyheter och erbjudanden, via telefon, e-mail och sms. Jag kan avanmäla mig från direktmarknadsföring från AudioNova (Sonova Retail Sweden AB).

Vi hjälper dig höra bättre på arbetsplatsen

Hör av dig till oss på AudioNova så hjälper en specialist på arbetshjälpmedel och arbetsrehabilitering dig att skapa de bästa förutsättningarna på ditt arbete. Vi har i över 15 år erbjudit hjälpmedel till arbetsplatsen. Den bästa lösningen är alltid individuell, vi hjälper dig hitta rätt. Vi hjälper dig även med ansökan om finansiering. 99% av våra yrkesverksamma kunder får ett bidrag som täcker hela kostnaden.

Se också:
Vi hjälper dig höra bättre på arbetsplatsen AudioNova

Så här går det till när du får arbetshjälpmedel

1. Behovsbedömning
Vi går tillsammans igenom vad som fungerar bra på ditt arbete och vad som behöver bli bättre. Det inkluderar ibland även hörselprov och översyn av eventuella hörapparater.
 
2. Ansökan
När vi kartlagt dina behov av hörselhjälpmedel hjälper vi dig att hitta finansiering för en arbetsplatsutredning. Oftast innebär det en ansökan om bidrag för arbetshjälpmedel via Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen. Vi hjälper dig med hela ansökningsprocessen och utredningen.
 
3. Utredning
Så snart du fått svar på din ansökan kontaktar du oss och vi bokar tid för ett möte. Då går vi igenom vilken hörsellösning du vill prova och visar hur den fungerar. Sedan får du prova hjälpmedlen i ditt arbete innan vi utvärderar.

Om allt fungerar bra ansöker du om produkten. Vi hjälper dig hela vägen!
 

Visste du att..:

712 000 svenskar i åldrarna 16-64 år har nedsatt hörsel. Det är 48% av alla med hörselnedsättning vilket innebär ca 12% av landets alla yrkesverksamma. I åldrarna 45-65 är det så mycket som var femte person som har en hörselnedsättning.
 


Är jag berättigad till att prova arbetshjälpmedel kostnadsfritt?

För att vara berättigad till att prova arbetshjälpmedel kostnadsfritt krävs att du har en hörselnedsättning och är under 68 år. Arbetshjälpmedel är kompletterande hjälpmedel till hörapparater - har du inga hörapparater ännu så kan vi även hjälpa dig med det första steget.

Efter att du har registrerat dig blir du kontaktad per telefon för att boka tid för vidare utredning.
Roger table Mic

Hörselprodukter till arbetsplatsen

Roger Table Mic
Roger Table Mic

Roger Table Mic är en liten och diskret mikrofon som ofta används vid möten. Mikrofonen identifierar personen som talar och växlar automatiskt att ta upp ljud mellan mötesdeltagarna. 

Flera mikrofoner kan anslutas till ett nätverk, vilket är perfekt för större möten. Mikrofonerna kan även anslutas till andra multimediaenheter och exempelvis överföra ljudet från en dator.
 
Roger Select

En liten mikrofon som är lätt att bära med sig och snabbt ta fram vid behov. Fantastisk funktion med 6 valbara riktningar för samtal och möten i både lugna och mer bullriga ljudmiljöer. Enkel justering med hjälp av touchfunktion ovanpå. Mikrofonen kan även användas som föreläsarmikrofon med direktförstärkning på en person. Mikrofonen kan då bäras med ett magnetclip eller halsband.
 
Roger Select AudioNova
Roger On AudioNovaRoger On 

En flexibel mikrofon som är lätt att bära med sig och kan användas i många olika situationer både på språng eller vid strukturerade möten. Tre mikrofonfunktioner i samma skal: bordsmikrofon med automatisk röststyrning vid mindre möten, handhållen mikrofon för riktad funktion vid stående möten eller som en föreläsarmikrofon med direktförstärkning på en person. Mikrofonen kan även justeras mellan de olika mikrofonlägena med hjälp av en app: My Phonakmic.