Helgfria vardagar 8.00-17.00 010-331 96 00

Hur nedsatt hörsel upplevs är individuellt och därför finns det inte bara EN hörapparat som passar alla. Med hjälp av en audionom kan du hitta en hörapparat som passar perfekt till dina behov och din hörselnedsättning. Här förklarar vi hur du gör när du väljer en hörapparat och vad du bör tänka på.

Hur vet jag om min hörsel är nedsatt?

Upplever du att du hör sämre när du pratar med din familj eller tittar på TV? Eller har en kollega sagt till dig att du kanske behöver kolla din hörsel? Det kan vara tecken på hörselnedsättning.

Du kan göra ett gratis hörseltest online för att få en uppfattning om din hörsel. Vi rekommenderar även att du kontaktar oss för att boka en tid hos en av våra professionella audionomer för en mer noggrann undersökning
 

Vilken hörapparat skall jag välja?

Vilken hörapparat som passar dig bäst beror på vissa faktorer. Dels beroende på hörselnedsättningens typ och omfattning, dels på hur ditt öra ser ut och dels beroende på den individuella livs- och arbetssituationen. Du kommer att behöva ta hänsyn till om du är socialt aktiv och träffar mycket människor, pratar ofta i telefon, sitter i möten, har aktiv fritid eller spenderar mycket tid hemma. Vi på AudioNova har ett stort urval av hörapparatmodeller i olika prisklasser. 

Det finns stora skillnader mellan bakom-örat-apparater och i-örat-apparater. Beroende på konstruktionsform och funktioner finns naturligtvis även en skillnad i apparaternas pris
Med de nya moderna hörapparaterna går det att ansluta hörapparater till en Smartphone, TV eller andra ljudanläggningar. Man bör även tänka på valet av strömförsörjning: Du kan välja mellan modeller med hörapparatbatterier som måste bytas eller hörapparater som är uppladdningsbara och du slipper krångel med engångsbatterier.

Det lönar sig i alla fall att jämföra hörapparater. Här kan du se modeller från olika tillverkare och deras fördelar. Du kan naturligtvis kontakta oss och diskutera vilken typ av hörapparater som passar dig.

Ytterligare teman

Typer av hörapparater
Hörapparater – varumärken
Hitta din mottagning