Read-900x316_160725_ALTERNATIVE.jpg

Vi hjälper dig hitta rätt lösning

På senaste åren har utvecklingen inom hörapparatområdet tagit ett stort steg farmåt. Den kanske viktigaste förbättringen är att det har blivit betydligt lättare att uppfatta vad som sägs när flera pratar samtidigt. Idag ställer hörapparaterna in sig själva efter olika ljudmiljöer, alltid med fokus på talet.

Dagens hörapparater har ofta snygg design och finns att få i olika färger. Hörapparater som arbetar tillsammans med varandra är ett relativt nytt koncept. Tekniken gör det möjligt att avgöra från vilken riktning ljudet kommer. Ljudkällor som har Bluetooth, till exempel datorer, musikanläggningar, tv-apparater och mobiltelefoner, kan enkelt kopplas till hörapparaterna. Idag finns dessutom nedladdningsbara appar som gör att man med mobilens hjälp kan justera volymen i hörapparaterna och byta program.

Hörapparater kan se ut på många olika sätt. I grunden finns det tre typer. Hörapparater som sitter bakom örat, i ytterörat eller inne i hörselgången. Olika hörapparater passar olika öron och hörselnedsättningar. För hanteringen av de allra minsta modellerna krävs relativt god finmotorik. Valet av hörapparater görs alltid i samarbete med en legitimerad audionom.