Helgfria vardagar 8.00-17.00 010-331 96 00
Home
Boka

Boka tid hos AudioNova

Har du en känsla av att du inte längre hör så bra? Eller vill du skydda din hörsel med formgjutna hörselskydd? Vid AudioNova är vår skickliga audionomer redo att hjälpa dig. Boka tid för ett icke-obligatoriskt hörselprov eller avtryck för hörselskydd redan idag.

Har du nedsatt hörsel?

Problem med hörseln kommer sällan över en natt. Hörselnedsättning utvecklas gradvis över tid och kan därför vara svårt att upptäcka själv. Desto fortare du söker hjälp desto enklare blir det för dig att anpassa dig till hörselhjälpmedel. Tveka inte att kontakta oss om du eller någon i din närhet märker att din hörsel försämrats.

Genom att svara ja eller nej på frågorna nedan kan du få en indikation på om du har nedsatt hörsel. Svara själv eller i din anhörigas ställe. Är svaret ja på mer än en av frågorna rekommenderar vi ett besök hos någon av våra audionomer för ett hörseltest.
  • Har du svårt att höra när flera pratar samtidigt?
  • Tycker andra att du har för hög volym på teven?
  • Händer det att någon påpekar att du har problem med hörseln?
  • Har du svårt att höra om telefonen eller dörrklockan ringer?
  • Brukar du ofta be folk att upprepa vad de har sagt? 

 

Har du svarat ja på en eller flera av frågorna? Då rekommenderar vi dig att boka tid för ett hörseltest hos en av våra professionella audionomer. 

I Stockholm, Uppsala, Östergötland och Skåne arbetar AudioNova på direkt uppdrag av respektive region. I Göteborg, Kungsbacka och Visby driver vi privata kliniker.

Genom vårdvalet kan privata kliniker utföra hörselvård på regionernas uppdrag, det innebär att vårdköerna kortats och antalet hörselrehabiliteringar ökat. Fler personer har med andra ord fått hjälp och möjlighet till en bättre livskvalitet tack vare hörselhjälpmedel.

Med ”Fritt val”, som regionerna Stockholm och Skåne tillämpar, kan du välja och prova ut hörapparater och hörselhjälpmedel ur AudioNovas privata sortiment. ”Fritt val” innebär att du får en hörselcheck som täcker en stor del av kostnaden. Du gör ditt val med stöd av din audionom som hjälper dig att hitta de hjälpmedel som passar just dina unika behov. 

Som en av Sveriges största hörselkedjor kan AudioNova givetvis även hjälpa till med att prova ut andra hörselhjälpmedel än hörapparater. Hos oss får du också hjälp med att ta fram individuellt formgjutna hörselskydd. Om du arbetar på en plats där buller är ett problem för din dagliga verksamhet kan vi hjälpa dig genom att göra en arbetsplatsanpassning.

Vill du boka tid hos oss, och är över 20 år? Då behövs ingen remiss. För dem som bor i Stockholm, är över 18 och som avslutat gymnasiet är besöket utan remisskrav från 18 års ålder. Välkommen att boka din tid.

Alla hörselkliniker som är auktoriserade av Sveriges regioner och landsting finns på 1177 Vårdguiden.

 Behöver du skydda din hörsel?

Om du har behöv att skydda din hörsel hjälper vi till att ta fram ett par individuellt anpassade, formgjutna hörselskydd. Boka tid hos oss så hjälper vi dig att skydda det känsligaste du har.

När du beställer ett par hörselskydd hos oss följer vi en process i tre steg:

1. Konsultation och måttagning hos AudioNova
Du beställer tid hos en av våra audionomer som tar reda på vilka speciella krav och önskemål du har. Under konsultationen enas ni om den modell och dämpning som passar dig bäst. Audionomen gör också ett avtryck av din hörselgång för att passformen på dina hörselskydd ska bli exakt. 

2. Tillverkning
Med din avgjutning som mall tillverkar en tekniker dina hörselskydd. Arbetet är ett rent hantverk.

3. Leverans
Cirka tre veckor efter ditt besök är skydden klara och de skickas till din hemadress. Du kan även hämta dem hos din audionom.