Helgfria vardagar 8.00-17.00 010-331 96 00

Läs här om hur vår kund Göran hittade tillbaka till livet med förbättrad hörsel. Han fick nedsatt hörsel när han gjorde värnplikten och det gick många år innan han sökte hjälp.

Med ljudet kom livet tillbaka

Det är en helt ny värld… Göran Arnesson från Löberöd låter märkbart tagen när han sätter ord på det han upplevt. Det började för många år sedan, när Göran gjorde värnplikten. En dag kom han för nära en smattrande kulspruta och på den tiden var det inte tal om att använda hörselskydd. Hörselskadan var ett faktum. Sedan dess har livet varit minst sagt besvärligt. Göran fick sin hörsel kraftigt reducerad och en mer eller mindre ständigt närvarande tinnitus.
– Men jag lät tiden gå och ville inte göra så stor affär av det hela, erkänner han. Det var ett handikapp som jag inte ville skylta med. Till slut drog jag mig för att vara med i större sällskap. Jag kunde helt enkelt inte följa med i samtalen.

Hörselnedsättning kan påverka det sociala livet

För 15 år sedan kom tillfället han inte kunde säga nej till, dansstället Granbacken var till salu. En dröm för den dansälskande Göran, som slog till. Men hörselskadan påverkade drömmen. Det var inte bara svårt att höra vad kollegorna i köket sade, det var också snudd på omöjligt att stå i baren och försöka uppfatta vad folk beställde.
- Till slut blev det ohållbart både för mig och min omgivning, jag blev ombedd att söka hjälp. Men de hjälpmedel jag fick var både otympliga och besvärliga att använda. Eftersom jag alltid varit lite fåfäng och mån om mitt utseende blev det jobbigt, säger Göran.

Göran fann lösningen hos AudioNova

När den gamla utrustningen helt sonika slutade att fungera, valde Göran att leva en tid utan hörapparat. Tills den dag då han fick tips om audionomen Amra Focic på AudioNova i Eslöv. Göran berättar själv:

- Det kändes väldigt bra redan från början. Amra lyssnade på mina problem och efter att vi pratat och provat på olika lösningar visade hon en modell som heter Marvel. Det är en smidig, lätt och tålig, snudd på osynlig apparat med kristallklart ljud tillverkad av Phonak. Jag älskar ju musik och dans, med Marvel i örat kan jag både streama musik och prata i telefon
– Det är kanske inte är den billigaste modellen på marknaden, men det var inte heller det jag bad om. Jag ville ha en apparat som kunde ge mig livskvalitet på mina villkor. 

– Mitt tips till den som har en hörselnedsättning är att söka hjälp så fort som möjligt. Det finns ingen anledning att vänta med att göra livet bättre. Med rätt lösning mår du bättre både psykiskt och fysiskt, du slipper känna dig isolerad, undviker missförstånd och du känner tryggare och mindre orolig i offentliga sammanhang. Tro mig, jag vet, avslutar Göran.

Välkommen till AudioNova. Vi lyssnar – för att du ska höra.
Hitta din mottagning