Helgfria vardagar 8.00-17.00 010-331 96 00

Bellman & Symfon hörselskydd

Bellman & Symfon erbjuder formgjutna hörselskydd för yrkesfolk med höga krav på ljudkvalitet och komfort, tillsammans med lösningar för dig som vill skydda din hörsel på fritiden. 

Bellman ER

Bellman ER

Bellman ER är utformade efter ett exakt avtryck av din hörselgång och framtagna för dig som behöver minska bullret utan att ge avkall på ljudkvaliteten. Filtret erbjuder en rak dämpning utan att ljudbilden påverkas. ER kan kombineras med InER custom-fit hörlurar. Vanliga användare är:

  • Musiker och DJs
  • Lärare
  • Fritidspedagoger
  • Piloter
För musiker

Det är inte ovanligt att ett rep klockar in på 110 dB (11 på stärkaren). Då riskerar du en permanent hörselskada efter bara en och en halv minut i replokalen.

Bellman ER är speciellt utvecklade för professionella musiker som behöver dämpa ljudnivån utan att ge avkall på ljudkvaliteten. Med sin raka dämpning sänker de ljudet utan att ljudbilden påverkas i något register.

Bellman ER är formade efter ett exakt avtryck av din hörselgång och sitter säkert och bekvämt på plats under hela giget. Hörselskydden är gjorda av mjuk och allergivänlig silikon som anpassar sig efter dina käkrörelser. På så vis riskerar du inte att de släpper in skadligt ljud eller börjar skava.
 
 
För lärare

Visste du att ljudnivån i en förskoleklass kan nå upp till 110 dB under en vanlig dag? Då riskerar du en permanent hörselskada efter bara en och en halv minut i klassrummet.

Bellman ER hörselskydd är utvecklade för dig som behöver dämpa ljudnivån utan att ge avkall på ljudkvaliteten. Med sin raka dämpning minskar de bullret utan att påverka taluppfattningen. Det känns bara som att skruva ner volymen. Bellman ER har en diskret design som saknar utstickande delar vilket gör att de aldrig är i vägen. Det unika filtret låter luft passera fritt så att det inte slår lock för öronen eller känns varmt och instängt.

De tillverkas för hand i mjuk och allergivänlig silikon som anpassar sig efter dina käkrörelser. På så vis riskerar du inte att de trillar ur eller börjar skava.
 
 

Bellman RC

Bellman RC för lätt industri

Bellman RC är tillverkade i mjuk och följsam silikon efter ett avtryck av din hörselgång. Filtret erbjuder en relativt rak dämpning som gör det lätt att uppfatta tal och varningssignaler. Bellman RC för lätt industri rekommenderas för:

  • Arbetsledare
  • Idrottslärare
  • Tandläkare
  • Kabin & flygplatspersonal
  • Transport & livsmedelsindustri 
  • Restaurang & storkök
För matindustri

Vinande fläktar, skramlande maskiner och mullrande kylanläggningar kan få ljudstyrkan i en industrilokal att nå över 100 dB. Då riskerar du en hörselskada efter bara 15 minuter.
Bellman RC minskar bullret men släpper igenom viktiga signaler och tal, så du kan kommunicera med dina kolleger utan att behöva ta ur skydden. Bellman RC har en diskret design som saknar utstickande delar vilket gör att de aldrig är i vägen. Det unika filtret låter luft passera fritt så att det inte slår lock för öronen eller känns varmt och instängt. Bellman RC finns även med metallkula, så att de enkelt kan detekteras om de skulle trilla ur.

De tillverkas för hand i mjuk och allergivänlig silikon som anpassar sig efter dina käkrörelser. På så vis riskerar du inte att de trillar ur eller börjar skava.
 
För flygindustri

Visste du att bullernivån i flygplanskabinen ligger på 90-100 dB vid en nautisk mil? Då riskerar du i värsta fall en hörselskada efter bara 15 minuter ombord.

Bellman RC stänger effektivt ute bakgrundsbruset så att dina öron får vila under flygningen. De är utrustade med ett akustiskt filter som andas och förhindrar att vacuum bildas i örat. De dämpar bakgrundsbruset men släpper igenom viktiga signaler och tal, så du kan kommunicera med kolleger och passagerare utan att behöva ta ur skydden. De tillverkas för hand i mjuk och allergivänlig silikon som anpassar sig efter dina käkrörelser. På så vis riskerar du inte att de trillar ur eller börjar skava.
 
För tung industri

Visste du att mullret från en bergborrmaskin eller tung lastbil ligger på 100 dB? Då riskerar du en permanent skada efter bara 15 minuter.

Bellman RC stänger effektivt ute oljud från maskiner och produktionsutrustning medan viktiga signaler och tal förblir hörbara. De är exakt gjutna efter din hörselgång. Passformen blir därför perfekt och de sitter så bekvämt att du kan bära dem under hela arbetspasset. På så vis utsätter du dig inte för skadligt buller och slipper känna dig trött efter jobbet. Bellman RC tillverkas för hand i mjuk och allergivänlig silikon som anpassar sig efter dina käkrörelser.
 
För vården

Spring i korridorer, tjutande patientlarm och högljudda röster kan få ljudstyrkan på ett sjukhus att uppgå till 95 dB. Då riskerar du i värsta fall en hörselskada efter bara 45 minuter.

Bellman RC hörselskydd är utvecklade för dig som behöver dämpa ljudnivån utan att ge avkall på ljudkvaliteten. De dämpar bakgrundsbullret men släpper igenom larmsignaler och tal, så du kan kommunicera med dina kolleger och patienter utan att behöva ta ur skydden. Det känns bara som att skruva ner volymen.

Bellman RC har en diskret design som saknar utstickande delar vilket gör att de aldrig är i vägen. Det unika filtret låter luft passera fritt så att det inte slår lock för öronen eller känns varmt och instängt. De tillverkas för hand i mjuk och allergivänlig silikon som anpassar sig efter dina käkrörelser. På så vis riskerar du inte att de trillar ur eller börjar skava.
 

För FritidenBellman Drive:
Hörselskydd för motorsport. Bellman Drive är ett formgjutet hörselskydd som minskar bullret utan att förstöra körupplevelsen.

 


Bellman Swim: Simproppar för vattensport. Bellman Swim är formgjutna efter ett exakt avtryck av ditt öra och speciellt framtagna för dig som utövar olika former av vattensport.

 
Bellman Swim SimpropparBellman Chill:
Sovproppar för ostörd sömn. Bellman Chill sovproppar dämpar oljudet så att du kan vila ostört.
 
Bellman Chill Sovproppar

För kommunikation

I en arbetsmiljö med stormande eldsvådor, slamrande maskiner och tjutande sirener är det kritiskt att rätt budskap snabbt når fram. Solocom stänger ute buller och lyfter fram tal så att du hör klart och tydligt vad som sägs i komradion och mobilen. Solocom finns att få i tre olika utföranden:

Solocom Tube: För användning i utsatta miljöer.

Boom Mic: För anslutning till mobiltelefon.

Solocom Lo: För anslutning till komradio.