Staffanstorps kommun har en stor andel äldre invånare och många av dem behöver åka till Malmö eller Lund för att få hjälp med sin hörsel. De städerna har i sin tur problem med långa väntetider, ibland över 8 veckor för en bokning av hörseltest.

När AudioNova analyserade utbudet av hörselhjälp i Skåne och pratade med kunder så stack Staffanstorp ut som en plats där den nuvarande servicen till personer med hörselproblem inte är tillräcklig.
 

- Vi skåningar har uppskattat friheten att välja vårdgivare sedan 2009, så det är viktigt för oss som den största aktören inom hörsellösningar att kunna erbjuda hjälp för alla inom en rimlig tid och ett rimligt avstånd, säger Boris Jurisic.

Hörselcenter inspirerad av världsomfattande World of Hearing

AudioNova och ägarbolaget Sonova har utvecklat framtidens hörselmottagning som de visar upp i utvalda storstäder i Europa som Paris och Milano, men även i Kanada och Nya Zeeland. Konceptet går under namnet World of Hearing och det nya hörselcentret i Staffanstorp har inspirerats av de nyskapande hörselmottagningarna.

Ett exempel på det är möjligheten till att testa sin hörsel själv, utan tidsbokning och hjälp av en audionom. Besökare på AudioNova i Staffanstorp kommer kunna gå in i ett ljudisolerat rum där de med

hjälp av instruktioner på en skärm kan utföra ett fullgott hörseltest. I lokalen finns även möjlighet att testa de senaste hörselhjälpmedlen, inklusive specialprodukter för musik, tv-tittande och samtal i ljudliga miljöer.

- Mottagningen i Staffanstorp kommer inte vara en officiell ”World of Hearing”-butik men tillräckligt många delar finns för att vara värd ett besök även för den utan hörselproblem, säger Boris Jurisic.

Öppet hus 25 maj 2023

Fem av de anställda är från Staffanstorp och alla kommer vara på plats den 25 maj då AudioNova bjuder in till öppet hus i de nya lokalerna. Där kommer finnas möjlighet till ett kostnadsfritt hörseltest, rundvandring i lokalerna och mycket annat.