Helgfria vardagar 8.00-17.00 010-331 96 00

Nedsatt hörsel är ett problem som många lider av och ofta i tysthet. Men att en hörselnedsättning behöver inverka negativt på din livskvalitet är inte sant. Dagens hörapparater är så diskreta att du nästan inte kan se dem och dessutom mycket effektiva.

Hur bra hör du och hur bra vill du höra?

AudioNova har en egen metod för individuell utprovning av hörapparater. Den tar fasta på hur du hör just nu, men också dina behov och önskemål. För att hitta den produkt som passar bäst för dig behöver vi veta hur du hör i kommunikationen med andra människor. För dig som är yrkesverksam vill vi veta hur det fungerar både på arbetet och på fritiden.

Hörapparater är mer diskreta än nedsatt hörsel

Nedsatt hörsel är ett problem som många lider av och ofta i tysthet. Men att en hörselnedsättning behöver inverka negativt på din livskvalitet är inte sant. Dagens hörapparater är så diskreta att du nästan inte kan se dem och dessutom mycket effektiva. De är så avancerade att de i vissa fall klarar av att reducera bakgrundsljud och förtydliga talet även i svåra ljudmiljöer där många pratar samtidigt.

Hörapparaterna ställer själva in sig på olika ljudmiljöer. Det gör att du kan ha dina hörapparater i hela tiden, från morgon till kväll om du så vill. När du blivit van vid dina hörapparater glömmer du kanske till och med bort att du har dem på dig - och det är precis så det ska vara.

Tillsammans hittar vi den modell som passar dig

Hörapparater kan se väldigt olika ut. Det finns modeller som bärs bakom örat, i ytterörat eller inne i hörselgången. Storlekarna varierar liksom färgerna. Men du kan aldrig se på utsidan vilken hörapparat som passar bäst till dina behov. Elektroniken på insidan är det som avgör.

“Om jag hade vetat att jag skulle höra så här bra hade jag skaffat hörapparater för länge sedan”. Så säger många av våra kunder när de provat hörapparater för första gången. Ofta känner de skillnad på en gång. Ljudbilden blir klarare, de hör bättre och blir mer delaktiga i samtalet med familj och vänner.
 

6 steg som garanterar att du får rätt hörapparater

1 Behovsanalys
Vid första besöket går vi igenom det frågeformulär som du fyllt i kring hur du upplever din hörsel. Dessutom gör vi en hörselundersökning där du får lyssna på ljusa och mörka toner av olika styrkor. Oftast undersöker vi även hur dina öron uppfattar tal, med eller utan bakgrundsbrus. Resultatet beskriver vilka toner du uppfattar med höger respektive vänster öra och vilken kvalitet du har på din hörsel.
2 Välj hörapparater
Utifrån behovsanalysen föreslår din audionom lämpliga hörapparater, men valet är ditt. Du får också information om olika tillbehör.
3 Programmering
Vid ditt andra besök ställer din audionom in hörapparaterna efter din hörsel på respektive öra. Vi kontrollerar passformen och du får lära dig hur du hanterar apparaterna och byter batterier.
4 Prova på
Du får prova dina hörapparater i några veckor. För att vänja dig vid ljudet är det viktigt att du använder dem hela dagarna och i alla möjliga situationer. Notera när det fungerar bra och mindre bra. Det är helt naturligt att det känns ovant i början, det tar minst åtta veckor för hjärnan att helt vänja sig vid det nya förbättrade ljudet.
5 Utvärdering
Vid ditt tredje besök går vi igenom de frågor du har och kontrollerar att hörapparaterna ger avsedd effekt. Kanske behövs en finjustering. Du får lära dig hur du sköter underhållet på dina hörapparater, det behövs för att de ska fungera driftssäkert. Du kan avbryta ditt hörapparatköp alternativt byta till andra  hörapparater inom 30 dagar. Provar du apparater ur regionens/landstingets upphandlade sortiment gäller ibland andra regler.
6 Årliga uppföljningar
Vårt samarbete fortsätter även efter du har fått dina hörapparater. Vi erbjuder årliga uppföljningar där vi går igenom hur hörapparaterna fungerar hemma, på jobbet och i andra viktiga situationer. Vårt samarbete fortsätter även efter att allt fungerar och du är nöjd. Vi erbjuder service och justerar när dina behov förändras.
Nya hörapparater – och vad händer nu?
Typer av hörapparater
Vad kostar ett hörseltest?
Hitta din mottagning